Grått nytt hår

Gott nytt år mina kära vänner, hoppas ni får ett underbart avslut på 2010!

Jag ska tillbringa min kväll på jobbet och avsluta den hos E's syster, jag vill nämligen ha en nyårspuss av min underbara sambo vid 12-slaget!


True

"Trauma messes everyone up, but maybe thats the point, all the pain, all the fear and all the crap. Maybe going trough all that is what keeps us moving forward, it's what's pushes us. Maybe we have to get a little messed up before we can step up"



- Grey's anatomy

22 december

Idag är jag ledig så jag är lat som bara den & ligger fortfarande i soffan. Har ärligt talat inte planer på att resa mig härifrån de närmsta timmarna heller, det är rätt skönt att va as lat ibland ;)!

Ikväll ska jag nog dock åka med E till Broby när han ska till Sibbhult & träna fotboll, tänkte va hos mamma så länge eftersom Emelie ska åka med oss tillbaka hit och sova här i natt :) Imon ska jag och hon in till stan en snabb runda och fixa de absolut sista julklapparna (jaaaa, jag är alltid sent ute) innan pappa kommer & hämtar oss så att vi kan fira jul med honom, Linda, Linus och farmor. Även Emil dyker upp när han slutat jobba på kvällen :) På julafton ska jag jobba 7-13.30 innan jag ska fira jul med mamma, mormor, Göran, Linus & Emelie. Även på juldagen ska vi fira jul, då hemma hos Emils mormor :) Och jag som inte ens gillar julmat, jag ska alltså äta det 3 dagar i rad....! Jag hade hellre käkat chili con carne ;) Haha, nej skämt och sido.

Puss !

21 december

Hello =)!

Idag har jag jobbat halv 8 till halv 12 ungefär, sen GICK jag faktiskt hem från jobbet (jobbade på Näsby, eller egentligen Gamlegården... he he) Städade av lägenheten snabbt som attan innan mamma kom hit för att umgås och baka lite julgodis. Det blev knäck och mozartkulor idag, har ju redan bakat lussebullar och kola =)

Av en ren slump loggade jag in på min internetbank i eftermiddags och fick då se att min lön var inlagd som framtida överföring, med hur mycket som helst FÖR LITE! Fan vad jag blev nervös då, letade upp nummer till lönekontoret som inte hade ngn aning om varför det var så lite, men vi kom till slut fram till att de inte hade fått in min ena lönelapp (jag skriver en lönelapp på varje förskola jag jobbar i månaden) där jag hade jobbat 11 dagar och den största delen av lönen alltså var.. Så jag ringde rektorn på förskolan där jag jobbat mest & hon hade ingen aning om vart den var. Då förklarade jag snällt för henne att jag bor själv och verkligen är i behov av min lön och att jag inte kan vänta till nästa månad med att få den för att dom har gjort något misstag. Också bestämde vi att jag skulle räkna ihop alla timmarna jag jobbat och ringa henne igen så skulle hon försöka fixa det, men innan jag hann ringa tillbaka ringde hon till mig och sa att hon hade hittat lappen..... I hennes väska! Hon hade alltså glömt lämna in min lönelapp, så nu skulle lönekontoret lägga in min lön imorgon så jag kunde få den i mellandagarna. Så den blir alltså försenad nu för att någon annan gjort fel! Blev lite smått irriterad, men jag ska väl vara glad att jag överhuvudtaget får den denna månaden :P

Jajjja, mamma stack i alla fall för en liten stund sen och jag har precis arbetat mig igenom världens diskberg som vi lämnade efter allt bakande och matlagande ;) och kommer snart min älskling hem och pussas :)!

Ha en god jul alla vänner om jag inte skriver mer innan dess :)!

18 december

Idag har jag och hjärtat fixat och pysslat en hel del. Vi började dagen med nybakade frallor som jag slängde in i ugnen när vi vaknat, sen samlade vi ihop en jäkla massa reklam som låg här och skräpade & körde ut på Gamlegården & slängde det där. Sen begav vi oss till stan för lite julklappsinhandling, har nästan allting fixat nu.. En sväng ut på Rusta blev det också för lite mer julklappar och nytt glitter & sånt där till julgranen. Och slutligen svängde vi inom Willy's för att fylla på kylskåpet lite innan vi körde hem & lagade taco =)

Nu ikväll har vi slått in julklappar och plockat fram granen igen, vi satte ju fram den och klädde den för någon vecka sen men fick plocka undan den och ta ner alla kulorna eftersom Spivey inte kunde ge fan i att hänga i den och välta ner kulorna hela tiden! Men nu köpte vi lite mer glitter och en ljusslinga till så nu har vi fyllt den med både silvrigt, guldigt och lila glitter i stället! Det blev riktigt fint utan kulor också faktiskt ;)!

Nu sitter jag i soffan med Emil sovandes på min högra sida och Spivey sovandes på min vänstra sida, himla sociala män jag bor med. Jag själv tänkte hoppa in på toaletten och slänga lite svart färg i håret, misslyckades ju lite när jag skulle färga det brunt för ett tag sen så jag har haft orange utväxt ett tag, inte helt okej! Haha. Sen kanske jag skulle försöka få liv i Emil och ta med honom ut på en busrunda i snön, det är ju rätt så kul =)!







Bilder från förra julen hos mamma

P.s.

Jag är rätt nyfiken på vilka som läser här! Jag vet typ vilka 5/20 är, så vilka är då ni andra 15???

Jag babblar på en gång till

Jag kollade precis på "Ung och bortskämd" på ettan, för er som inte har sett det var det från början 8 (?) bortskämda ungdomar som skulle flytta in i ett hus tillsammans för att bevisa för sina föräldrar att de kan utvecklas och lära sig att göra saker själva, t.ex. städa och laga mat. De är alltså helt sjukt bortskämda och kan i princip inte göra någonting själva, några av dem hade inte ens provat koka pasta själva eller hållt i en dammsugare. Någon mamma kör 6 mil om dagen för att lämna mat, städa & tvätta till sin unge som har flyttat hemifrån men inte kan lyfta sin röv i från soffan & skaffa sig ett eget liv! 
De flesta föräldrarna verkar ändå ganska normala för de vill att deras barn ska lära sig att ta hand om sig själva och bli självständiga, men sen finns de ju dom som behandlar sina barn som 5-åringar. Det är liksom okej att skjutsa sitt barn överallt, köpa alla kläder, laga all mat, städa efter barnet, tvätta mm. om barnet är 5 år, men inte om "barnet" är mellan 20-25 år.

Jag skulle nog kunna skriva en hel uppsats om detta program, men det får vara nog nu. Men ännu en gång blir jag förvånad över hur vissa människor fungerar, tror aldrig man kommer sluta förundras.

Så tillbaka till att piffa upp lägenheten som jag pratade om innan: jag fick en snilleblixt & tänkte att pappa kunde hjälpa oss att sätta upp lister och tapetsera en fondvägg typ som en liten julklapp! (Han är grym på det där, jag har typ vuxit upp på en byggarbetsplats) Så nu ska vi bara hitta en bra dag när han kan hjälpa oss! Sen önskar jag att någon gullig människa kommer hit och byter ut hela köket till oss också (helst gratis), för det är verkligen i behov av renovering! Det är nog inte renoverat en enda gång sedan lägenheten byggdes på 50-talet, förrutom att vi la golv och målade väggarna när vi flyttade in, allt annat är antikt.

Nu ska jag inte babbla mer idag för nu ska jag krypa ner i sängen för imon blir det jobb på en förskola i Österslöv :)!

Lucia

Ja lucia är det idag och jag tycker det är lite sorgligt att jag inte har sett en enda lucia på hela dagen! Tidigare år har jag själv gått lucia eller har det alltid varit någon, t.ex. syskon eller någon på skolan osv. som gått, känns ju lite som det tillhör julen ändå faktiskt!

Jag har varit ledig idag och haft en ganska lugn dag. Har pysslat lite här hemma bara, har t.ex. målat några lister och dörrkarmar som bara var halvmålade när vi köpte lägenheten. Är väldigt många såna missar här tyvärr, det finns inga taklister, inga golvlister överallt och mycket är så där "halvfärdigt". Och det värsta när något är halvfärdigt är att man kan ju leva i det ändå liksom och då är det mycket svårare att ta tag i det & fixa till det! Jag har iaf bestämt mig för att försöka fixa till lister mm. efter jul. Vi är lite sugna på svarta lister både på golvet & i taket, det är snyggt faktiskt när det "ramar" in rummet lite =)! Och sen är jag lite sugen på att göra en fondvägg med någon snygg tapet i vardagsrummet, men först får jag nog kolla med min kära sambo vad han tycker om det förslaget ;)

Snart kommer E hem från jobbet & då ska vi laga lite mat och mysa en stund innan han ska i väg igen!

Hoppas ni har haft/har en bra lucia :)!

13 december

Jaha, då var helgen slut igen & min har varit bra! =)  I fredags hade vi lite myskväll, var ju tvugna att kolla på idol-finalen fast det egentligen inte finns något mer meningslöst tv-program och Jay vann ju, som jag inte tror att någon kan ha missat då vi ju har vår väldigt populära nyhetssajt - Facebook, där man kan läsa om allt från dagens väder till vem som åkte ur idol.


Någon hade förresten skrivit något i stil med "Calle Christiansson åkte nästan ur idol förra året för att han drack en öl under tiden idol pågick, men när Jay rökte på under idol fanns det inte ens en tanke på att han skulle åka ut". Och visst är det sjukt? Ännu sjukare var det som folk kommenterade på denna statusen, det var allt från "Har man så lite att göra att man måste sitta och störa sig på vad folk gör, bara för att de är kända?" och "Sluta klaga på vad han gjorde, han rökte inte på under idol utan innan han kom dit. Och förresten så har dom så mycket press på sig när dom är där så det är inget konstigt alls om han rökte på". HALLÅ! Jag blev nästan förbannad, för det första: vad jag har fattat det som rökte han visst på under idol, eller har jag fel? Och för det andra så finns det väl inga ursäkter för att använda knark? Kommentaren att de har mycket press på sig under idol och därför borde få knarka var nog det värsta jag har hört i hela mitt liv, det är ju helt knäppt. Det finns väl ingen anledning till att knarka? Jag tycker alla som knarkar är dumma i huvudet, det är min åsikt.


I lördags var jag i Sibbhult & umgicks med mina syskon och Zinett! Vi spelade wii, kollade på sex and the city och badade bubbelbad. Och skrattade så klart, jag tycker det är så himla mysigt att umgås med dom nu när de också blivit lite äldre och vi inte ses lika ofta.


Igår var jag hos mamma några timmar & traggade skit innan jag hämtade E på jobbet och följde med till ishallen.  Sen kom jag hem och kollade på nyheterna & fick höra om han självmordsbombaren som sprängde sig själv & sin bil i luften i Sthlm, han måste ju också varit helt sjuk! O det meddelandet han hade lämnat till "världen" var nästan skrämmande, typ något i stil med att musslimerna ska våga slå till nu och inte vara rädda för döden, fängelset eller något annat. Jag blir nästan rädd för hur människor fungerar, det är lite läskigt!


 

9 december

Tjenis !

Jahapp, då var 2/3 arbetsdagar denna veckan slut. Har bara en kort dag imon med innan det är helg igen :) Har nyss fått lite tider till på Västanvid också, ska jobba nyårskvällen och dagen efter nyår + den 6 & 7 januari och kanske den 8 & 9.. Dock väntar jag fortfarande på att jag ska få reda på hur jag ska jobba i jul, enligt vad chefen säger skulle hon tydligen bokat in mig på mycket jobb. Och jag tycker det är hög tid att få veta det nu så man kan planera :)!

Imon efter jobbet blir det fredagsmys med min älskling hela dagen lång, får passa på när man för en gångs skull är hemma samtidigt. På lördag är vi inte det eftersom E ska på julfest med jobbet & jag ska till Sibbhult och umgås med mina småsyskon hela kvällen & natten, fast det ska också bli mysigt så klart :)!


7 december

Försökte nyss pressa fram ett inlägg, men det står helt stilla idag så det får va till en annan dag :)


Hoppas ni mår bra :)!

3 december

Idag har jag jobbat på dagis i Gärds köpinge, det är ett bra ställe & med bra personal. Hoppas man får komma dit fler gånger :)! Nu har jag precis varit i affären och handlat mat, så nu är det bäst för Emil (Och Spivey) att de inte äter så mycket, för fan vad tråkigt det är att handla! Ha ha

Ska snart fixa lite kvällsmat, E är på hockey så jag tänkte käka spaghetti och köttfärssås till veckans avsnitt av vampire diaries & grey's anatomy, mmmm. När E kommer hem ska vi se sagan om konungens återkomst, kollade på både sagan om ringen & sagan om de två tornen igår.. De är ju helt okej faktiskt :)!

Imon & på söndag ska jag jobba på V-vid, börjar dock inte förrän 14 imorgon så en liten sovmorgon blir det! Tänkte köra till mamma en sväng på förmiddagen och tragga lite skit, ska sova där imon också eftersom jag börjar 7 på söndag och ju inte behöver gå upp lika tidigt då.. ;)

Vi har äntligen fått bilen lagad nu & den går bättre än någonsin nästan, haha. Så nu har vi bestämt oss för att köpa den av min kära mor, förhoppningsvis redan nästa vecka :)! Vår lilla gröna golf, även kallad "pärlan" av mamma.. Eller "grodan" av mina syskon, haha.

Ha en trevlig helg nära och kära! ♥



You're out. And I'm closed from now on.

2 december

Det är sjukt att det är december nu & bara tre veckor till julafton imorgon. Jag hinner inte riktigt med! Det är dessutom redan torsdag och snart är det helg igen. Dock ska jag jobba hela helgen, men det gör ingenting för jag ska vara på Västanvid och det ska bli så roligt :)! Har ju inte varit där på väldigt länge och det känns lite som att komma "hem" :P Förhoppningsvis blir det lite jobb där nästa vecka också och jul/nyår med ju :)!

Idag står det storstädning på schemat här hemma, Spivey biter sönder sina leksaker hela tiden vilket innebär att det ligger en massa vitt ludd på alla mattor, typ alltid, oavsett hur ofta man dammsuger. Sen behöver man ju fakiskt städa lite ibland också. ;) haha. 



RSS 2.0